PDA

View Full Version : Bizler FİŞLENDİK Mİ ?YOKSA İKİNCİ SINIF MIYIZ ?

sinancan188
08-03-2007, 21:17
Sevgili arkadaşlar bugün bir arkadaşımın yanına ziyarete gittim.Bir kamu kurumunda çalışan arkadaşımın yanında benim tanımadığım başka misafirleri de vardı.Beni onlarla tanıştırdı.Laf lafı açınça bazı ülke meseleleri gündeme geldi.Pek konuşmayan biri vardı aramızda ama dediği şeyler bizim yaklaşık o saate kadar (yaklaşık 2 saat ) konuştuklarımızı aldı götürdü...

Yeni tanıdığım şahıs benden kimliğimi istedi.Ben arkadaşıma bakınca arkadaşım sadece aramızda olan bir bağ işareti ile" ver " dedi.Kimliğimi o zamana kadar konuşmayan arkadaşa verdim. Arkadaşım " bir şey olmaz,güven " derken yeni tanışmış olduğum şahıs bana "tahmin ettiğim gibi,işte bu arkadaş İKİNCİ SINIF BİR VATANDAŞ " DEDİ.

Ben ne olduğunu anlamadan orada bulunan diğer arkadaşların da kimliklerini istedi.Herkes kimliklerini verdi,o şahıs da kendi kimliğini çıkardı. Kimliklerini veren diğer kişilere de " SİZLER DE İKİNCİ SINIF VATANDAŞLARSINIZ " dedi. Kimse ne olduğunu anlamadan kendi kimliğini de çıkartarak " TIPKI BENİM GİBİ " diyerek konuşmayı tamamladı.

Bizler ne olduğunu anlamadan öylece kalakaldık.O şahıs kimliklerimizi bizlere uzatırken şunları söyledi." HİÇBİRİNİZİN KİMLİKLERİNİ SAHİPLERİNE VERMİYORUM.Şu açıdan vermiyorum,lütfen kimliklerinize bakın.Vatandaşlık numarası yazan yerde 11 rakamlı bir numara yazıyor.Bu 11 rakamlı numaranın son numarasına özellikle dikkat ediniz.Numaraların sonu daima çift rakamlı numara ile sona erecektir. ( 0,2,4,6,8 gibi )

Arkadaşlar,kimlikleri değiştirirken bir yasa çıkardılar.Bundan sonra tüm işlemlerinizde bu numarayı kullanacaksınız bu yüzden değiştirmeyenlere para cezası uygulanacak deyince hepimiz kimliklerimizi değiştirdik.Bu projenin adı MERNİS PROJESİ idi.Herkese yeni numaralar verdiler.HATTA ÖLMÜŞ DEDEME,NİNEME BİLE NUMARA VERDİLER.

Bu proje ile hepimizi fişlediler.Az önce sizlere söylemiş olduğum " İKİNCİ SINIF VATANDAŞSINIZ " sözünü özellikle söyledim.Kimlik numaranızın sonu 0/2/4/6/8 ile bitiyorsa SİZLER İKİNCİ SINIF VATANDAŞSINIZ.Bunu sakın unutmayın dedikten sonra sohbet için teşekkür ederek aramızdan ayrılırken " ACABA BİRİNCİ SINIF VATANDAŞLAR TÜRKİYE,DE KAÇ TANE BUNU HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ " dedikten sonra " Fazla da TÜRK aramayın bu kişiler içinde diyerek,Etnik kökenlilere iyi bakın.ÖZELLİLKLE DE KREMA TABAKASINA " dedi ve aramızdan ayrıldı.

Bizler ise birbirimize bakarken daha sonra herkes elindeki başkalarına ait olan kimliklerin son numarasına baktı.Tamamı ÇİFT rakamlarla bitiyordu.Sohbette bulunan diğer arkadaşlar da dağılınca biz iki arkadaş başbaşa kaldık.

Arkadaşıma bilgisayarına bakmasını işlemi yapılan insanların KİMLİK NUMARALARINA bakmasını rica ettim.En az 50 kişinin numarasına baktık.Tamamı çift numaralar çıkınca bıraktık.

Şimdi bir şeyi merak ediyorum.Aranızda Kimlik numarası tek numara ile biten var mı ?

Bu insanın söylediği şey gerçek mi ?

Az önce Mernis yazarak Nüfus Müdürlüğü,ne girdim ve ekranda 32746980915 ile biten bir numara beni karşıladı.Ama 50 kişi ve 5 kişi de bizler olmak üzere 55 kişi ÇİFT numara çıkınca ne düşüneceğimi bilemedim

Acaba KENTLER arasında bir farklılık olabilirmi ? Mesela İSTANBUL " çift " ile biterken ANKARA " TEK olabilir mi ?

skymount
08-03-2007, 21:33
haydaa...
du bakalım neler çıkacak...
bak benimki de çift...

tarihci
08-03-2007, 21:38
ilginç valla...
bende baktım bende çift:)

tkara3
08-03-2007, 21:38
sürpriz yok bende ikinci sınıf vatandasım...benimkide çift...

haran
08-03-2007, 21:48
haydaa benimki de çift

Tayfun
08-03-2007, 21:58
T.C. Kimlik numarası 11 haneli numaradan oluşuyor. Atatürk dışında hiç kimseye özel kimlik numarası verilmezken, Atatürk’ün kimlik numarası 1000000146 olarak belirlendi. T.C Kimlik Numarası tek ve değişmez bir numara olma özelliği taşırken, kişinin kimlik bilgileri değişse bile T.C. Kimlik Numarası değişmiyor.

:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:

Tahammül
08-03-2007, 22:18
benimkinin son 3 rakamı da çift:D ben çok fazla 2. sınıf vatandaşım o zaman

idefix
08-03-2007, 23:11
İlginç....

Öküz altında buza aramaya başlıycaz desene... İnşallah buzayı bulamayız. Buza öküzün altında olursa bi sakatlık var demektir.:confused:

Benimkide çift rakkamla bitiyor evdeki diğer fertlerinde öyle.....

mujdat48
09-03-2007, 00:52
Benim ki de çift. İLginç bir durum. Bu kadar numaranın çiftle bitmesi matematiğe aykırı, mutlaka bir açıklaması vardır. Bence bu durumun farklı bir açıklaması olmalı çünkü öteki türlü bu vatandaşlar kendilerinide ele vermiş olmuyorlar mı? Yok eğer bir salaklık yapmışlarsa en azından artık kimleri dövceğimizi biliyoruz.

dafa
09-03-2007, 01:08
Müjde! benim'de çift, üstelik aileden beş kişiye baktım onlar da çift

göktürk
09-03-2007, 02:04
Selam arkadaslar.soldan basliyorum...tek..cift..tek..cift..tek..tek.. takamli numara kardesimde 3 tek 3 cift rakamli..saygilar hepinize.

Tahammül
09-03-2007, 02:16
Selam arkadaslar.soldan basliyorum...tek..cift..tek..cift..tek..tek.. takamli numara kardesimde 3 tek 3 cift rakamli..saygilar hepinize.

sen yanlış yere baktın heralde göktürk. fotonun altındaki değil. sadece T.C. kimlik numarası

göktürk
09-03-2007, 03:13
sen yanlış yere baktın heralde göktürk. fotonun altındaki değil. sadece T.C. kimlik numarası

SERI A..cift..Tek.rakam

BendeTC KImlik no ---sizgi var rakam yok

Baskada rakam yok tesekür ederim Tahammül.

Tahammül
09-03-2007, 03:55
SERI A..cift..Tek.rakam

BendeTC KImlik no ---sizgi var rakam yok

Baskada rakam yok tesekür ederim Tahammül.

o zaman sende kimlik no yok, bir ara yenilettir onu, ayrıca oy kullanamazsın. bir an önce müdahale et nüfus cüzdanına:) seri no'su falan onunla ilgili değil. T.C. kimlik numaranı sanırım belediyelerden öğreniyorsun, tam bilmiyorum ama....

NOrules
09-03-2007, 08:33
758 kardeşim ya ne güzel tek tek giderken çift nerden çıkdı şimdi ... : ) ne sokuma yarıyor ki şimdi kim bu 1. sınıf oğlanlar.merak etim dorusu.Ama AkP b i kulp bulmusdur ona zaten. : )

Resttt
09-03-2007, 08:41
Cok mantıklı gelmedi ama benim de cift:D:D

tkara3
09-03-2007, 09:27
numaralara bakan arkadasların kütükleri hep batımı acaba???birde doğu kökenli arkadaslar baksa...onlarınklerde çiftmi acaba????yanlış anlaşılmasın sadece bir öneri...

Resttt
09-03-2007, 10:00
numaralara bakan arkadasların kütükleri hep batımı acaba???birde doğu kökenli arkadaslar baksa...onlarınklerde çiftmi acaba????yanlış anlaşılmasın sadece bir öneri...

:D:DEvet Tkara oneri yaptı arkadaslar:):)

tkara3
09-03-2007, 10:07
:D:DEvet Tkara oneri yaptı arkadaslar:):)

yazının ana fikri komplo teorisi üzerine kurulu değilmi resst??bizde şıkları çogaltmaya çalısıyoruz:)ne varki bunda??saptıryorsun gibime geldi aydın kişilik seni:tounge_sm

Resttt
09-03-2007, 10:12
yazının ana fikri komplo teorisi üzerine kurulu değilmi resst??bizde şıkları çogaltmaya çalısıyoruz:)ne varki bunda??saptıryorsun gibime geldi aydın kişilik seni:tounge_sm

Yok bu sefer takıldım sadece saka amaclı..Aydınım ya:)

DoNtBeOnMyWaY
10-03-2007, 06:05
bı hosgeldın alayım zıra aranıza katılmaya hak kazandım 2 cı sınıf vatandas olarak :D

slmsurucu
25-03-2008, 23:32
son rakam diğer 10 rakamın toplamı olarak veriliyor ve diğer rakamlardada belirli bir algoritma bu yüzden toplamları çift sayı veriyordur

terliksihayvan
26-03-2008, 00:25
valla kusura bakma ama o arkadaşın kesinlikle deli paranoya fln bişey vardır büyük ihtimal kafada kurmuş kurmuş tamamı çift gibi onunda bi numarası vardır bi sebebi ama 2.sınıf vatandaş çok komik doğrusu olaya gel adam neye takmış :D:D

Rash
26-03-2008, 00:28
Benimde çift sayı ile bitiyor. hepimiz psikopata bağladık. şizoz muyuz neyiz.huh

shevchenko_67
26-03-2008, 08:16
Benimkide çift maalesef bu alt kimlik üst kimlik olmasın yoksa :D

sharpboy
26-03-2008, 09:46
nelerle uğrasıyoruz ya Allah akıl fikir versin hepimize...

gezerff
26-03-2008, 14:11
Benim bildiğim kadarıyla tek rakamla biten yok..birilerine sordum,tek rakamla bitenler pek iyi değilmiş ama tam olarak bilgi alamadım...öğrenebilirsem paylaşıcam..

menat_87
27-03-2008, 22:50
ewt arkadaşlar benim ailemin hepsi çift şaşırdım valla hepsi nasıl olurda çift çıkıyo kesin bunda birşey var ama hadi hayırlısı

sagopa4242
28-03-2008, 00:55
bu işi yapan kimse dalga geçmiş resmen ne alakaysa tutarlı bir tarafı yok