PDA

View Full Version : Aç insan laikliğe oy verir mi?

_Samsunlu_
27-07-2007, 13:24
CHP hezimetinin en iyi analizini Zeki Sezer yaptı. Şu cümlesi çok tartışılacak;
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, 22 Temmuz seçimlerinde solun sınıfta kalmasını değerlendirdi. Sezer'in samimi itirafı, solun çıkmazını görmeyenlere kapak olacak türden...

Zeki Sezer'in tespitleri şöyle;

-"İnsanın karnı açken laiklikle oy isteyemezsiniz."

-"Kendini solda gören, laik diye niteleyen bazı kesimler, azıcık dindar insanlardan solcu olamaz diye uzak durdular."

-“Solda olması gereken insanlar, sağın tabanına itildi”

-Solda olduğunu iddia eden kesim seçkinci davranarak, inançlara saygı konusunda yeterince hassas değilmiş gibi bir görüntü verdi.

-Biz birbirimizle kavga etmekten, sağa karşın etkin mücadele vermeye zaman bulamadık. En büyük hatalarımızdan biri budur.

-Seçim sonuçlarıyla ortaya çıkan gerçek şu ki, bizim toplumumuz, inancını kültürünü dilediği gibi yaşamak istiyor.

atakan_22
27-07-2007, 13:28
aç insan 5 torba komure 1 kılo pirınce oy verırse zaten yasayıs seklını secmıstır

Toshiba
27-07-2007, 13:34
CHP hezimetinin en iyi analizini Zeki Sezer yaptı. Şu cümlesi çok tartışılacak;
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, 22 Temmuz seçimlerinde solun sınıfta kalmasını değerlendirdi. Sezer'in samimi itirafı, solun çıkmazını görmeyenlere kapak olacak türden...

Zeki Sezer'in tespitleri şöyle;

-"Kendini solda gören, laik diye niteleyen bazı kesimler, azıcık dindar insanlardan solcu olamaz diye uzak durdular."

-“Solda olması gereken insanlar, sağın tabanına itildi”

-Solda olduğunu iddia eden kesim seçkinci davranarak, inançlara saygı konusunda yeterince hassas değilmiş gibi bir görüntü verdi.

-Biz birbirimizle kavga etmekten, sağa karşın etkin mücadele vermeye zaman bulamadık. En büyük hatalarımızdan biri budur.

-Seçim sonuçlarıyla ortaya çıkan gerçek şu ki, bizim toplumumuz, inancını kültürünü dilediği gibi yaşamak istiyor.

KAPAK OLMAK ne demek sayin ÜYE???
Forum kurallarini tekrar OKU ve konundaki sahsi yorumun olan hakaretamiz sözleri KALDIR!!!

Bu bir nev-i uyaridir, eger dikkate almazsan gereken yapilacaktir.....

Ehli Keyf
27-07-2007, 13:34
BOPa oy veriyorsa laikliğe de versin ;)

ErKaN
27-07-2007, 13:58
KAPAK OLMAK ne demek sayin ÜYE???
Forum kurallarini tekrar OKU ve konundaki sahsi yorumun olan hakaretamiz sözleri KALDIR!!!

Bu bir nev-i uyaridir, eger dikkate almazsan gereken yapilacaktir.....
yönetici arkadaşınbu uyarılarını dikate alın.hakaret ve tahrik edici msajlar yazmamaya özen gösterin.şahsi kavga etmeyin.konuyla ilğili yorum yapın.

fatalreal
27-07-2007, 14:19

adam çok iyi yorum yapmış

Screa_M
27-07-2007, 14:35
Yazının genel olarak içeriği arkadaşın kattığı yorum dışında doğru. Sn Baykal hala daha bu mantaliteyle siyaset yapmaya devam edecekse ve istifa etmeyecekse söylesin ben seçmenlikten istifa edeceğim çünkü.

legolas_06
27-07-2007, 15:06
aç ta tok da akılı olan vermez sola oy...

tunç39
27-07-2007, 15:21
arkadaşın kendi yorumunu göremedim herhalde yönetici arkadaşlar tarafından silinmiştir. o yüzden o konuda bir şey diyemiyorum.
laikliğe oy vermek bazında söyleyebileceklerim.
aç yada tok ben hiç bir şekilde oy vermem bu beni şeriatçı falanda yapmaz.
biliyorumki laiklik dünyada 6 ülkede avrupada ise bizle beraber 2 ülkede uygulanmakta. oda bu 6 ülkeninde demokratik anlayışı tartışılır düzeyde olduğu halde.
heleki koruyucusu olaraktan fransa büyük mason locası kendini lanse ediyorsa.
laikliğin ilk kuruluş amacı belli kabalizm ve siyonizmin önündeki engel olan diğer dinleri sistem dışına itmek.
hiç kimse ATATÜRK' sistemide demesin bir ketenpereye getirtilerek ulu öndere kabul ettirilmiş. sistemin işleyişini denetlemeye fırsat bulamadan yine ulu önder 1936 sıtmaya yakalanmış. masonların oyunu sonucu aşırı kinin yüklenmesine bağlı olaraktan siroz hastalığına yakalanmış.
celal bayar ın emri ile yurt dışından getirtilen doktor heyeti tarafından 1937 senesinde siroz teşhisi konmuş 1938 senesindede vefat etmiştir. buda onun sistemi iyi bir tahlil edecek fırsatı olmadığınıgösterir

turgaysemih
27-07-2007, 15:22
Legolas nereden böyle bi kanıya vardın?Sen önce solun ne demek olduğunu öğren.Sayın Sezer doğru söylemiş.Chp halkla bütünleşemediği için böyle bir sonuç çıktı.Bu hükümete oy veren halkım şunu ii bilsinki 300 ilo kömüre 1 kilo bulgura sattılar oylarını.Hükümet sadece göz boyadı bu zamana kadar.Zaten açık olan ünilerin adını değiştirdiler yeni üni die yutturdular.Doğuda her gün şehit hergün kan.Kürtlerin bir çoğu neden AKEPE ye oy verdi sanıyorsunuz.Neden ABE ve ABEDE bunları destekliyor sanıyorsunuz.Neden elit tabakanın çoğu bu partiye oy verdi sanıyorsunuz.Hala laikliğin tehlikede olduğunu veya kürtçülüğün kapımıza dayandırıldığını görmüyorsunuz.Neden her gün özelleştirme adı altında Bu ulusun olan malları,fabrikaları,Şirketleri,bankaları sattıklarını anlayamıyor musunuz?Hala asgari ücretin neden bu kadar az olduğunu düşünmüyor musunuz?Önce aç bırak sonra yazın ortasında kömür dağıt,fakir insanlara yiyecek ver.Bu ülkede o miktarda yardıma herşeyi yapacak insan var.Ben AKEPE ye oy verenlere asla kızmıyorum ama doğrularda görülsün istiyorum.Şu anki talihsizlik sadece ve sadece solun halkla bütünleşememesindendir.Türk milleti her zaman sağa yatkındır.Ama şunu kimse unutmasın ki solcular veya solculuk her zaman ilericidir,mücadelecidir,Vatanını da milletini de herkeslerden çok sever.O yüzden AB veya ABEDE sadece AKEPE destek verir.Nedeni çok bellidir.Düşünen zaten bulacaktır.Çünkü teslimiyetçi bir politika uygulamaktadırlar.Bana uluslararası alanda kazandığımız bir tane başarı söyleyin lütfen.Yok...Daha çok şey var yazacak ama uzatmayım.Bu arada eğer İranla olan doğalgaz anlaşması uygulamaya geçilirse çok güzel olur.Nadir ii işlerden birisi de bu.ABEDE buna bile karşı çıkıyor.Bu anlaşma ile rusyaya bağımlı olmayacağız ve Putin her kış "Doğalgazı kesmekle" tehdit edemeyecek bizi.SAygılar arkadaşlarıma....

karakule19
27-07-2007, 15:25
Ben ce de kismen hakli olabilir.Cunku suan bi anket yapilsa laikligin ne manaya geldigi konusu yoneticilerimiz tarafindan bile tartisilirken halkimizin bir kismi bu konuda yorum bile yapamazlar diye dusunuyorum....

Ehli Keyf
27-07-2007, 15:26
arkadaşın kendi yorumunu göremedim herhalde yönetici arkadaşlar tarafından silinmiştir. o yüzden o konuda bir şey diyemiyorum.
laikliğe oy vermek bazında söyleyebileceklerim.
aç yada tok ben hiç bir şekilde oy vermem bu beni şeriatçı falanda yapmaz.
biliyorumki laiklik dünyada 6 ülkede avrupada ise bizle beraber 2 ülkede uygulanmakta. oda bu 6 ülkeninde demokratik anlayışı tartışılır düzeyde olduğu halde.
heleki koruyucusu olaraktan fransa büyük mason locası kendini lanse ediyorsa.
laikliğin ilk kuruluş amacı belli kabalizm ve siyonizmin önündeki engel olan diğer dinleri sistem dışına itmek.
hiç kimse ATATÜRK' sistemide demesin bir ketenpereye getirtilerek ulu öndere kabul ettirilmiş. sistemin işleyişini denetlemeye fırsat bulamadan yine ulu önder 1936 sıtmaya yakalanmış. masonların oyunu sonucu aşırı kinin yüklenmesine bağlı olaraktan siroz hastalığına yakalanmış.
celal bayar ın emri ile yurt dışından getirtilen doktor heyeti tarafından 1937 senesinde siroz teşhisi konmuş 1938 senesindede vefat etmiştir. buda onun sistemi iyi bir tahlil edecek fırsatı olmadığınıgösterir

Laikliğin kendisini neden beğenmediğini sorabilir miyim?

Türkiye'de uygulanan sistemi değil , ilke olarak konulmuş gerçek laikliği?

sebatnesimi
27-07-2007, 15:31
en basitinden türban yasağı bile laikliğin temeline aykırı bence.....

ismet53
27-07-2007, 15:48
Ordu GÖreve

ismet53
27-07-2007, 15:50
karakule.19

anket yapsalar sistemin değişmesini isteyen ancak %8 i geçmez

siz o beyninize sokun bunu

serkane
27-07-2007, 16:00
Doğru aç insan TKP oy verir.Çünkü İşsizlik kanunen suçtur diyorlar.:)

tunç39
27-07-2007, 16:02
Laikliğin kendisini neden beğenmediğini sorabilir miyim?

Türkiye'de uygulanan sistemi değil , ilke olarak konulmuş gerçek laikliği?

ülkemizdeki sistem tamamen anti demokratik olarak uygulanıyor zaten.
bir baskı aracı olaraktan sindirme olaraktan.
gerçek manada kullanabilirliğine gelince menşeinden dolayı onu bile istemiyorum.
çıkıştaki amacı belli diğer dinleri baskı altına almak.
her ne şekilde kullanılır ise demokrasiye uygun olmayacağı kesin.
örnekleride bunu gösteriyor. ilk çıkıştaki maksadı kabalizm öğretisini kiliseden korumaktı. kilisenin o dönem yaptıklarına bakıldığında güzel bir sistem olarak görüldü.
ama bu sistemi kullanmayan onlarca ülke bugün demokrasinin beşiği durumunda.
demokrasinin hiç ihtiyacı olmadığı bir sistem tam tersinde ise demokrasiye set olabilecek bir sistem. tam uygunalabilirliği mümkün olsa belki fazla bir zararı olmayacaktır. ama demokrasinin ihtiyacı yokkende böyle bir riske girmeninde bir manası yok bence.

serkane
27-07-2007, 16:08
Yıl 2007 artık cahil insan yok.İnsanların amacı iş,aş laikliğe gelince o fakir-zengin(herkes) vatandaşlar tarafından korunuyor zaten.Bana iş verin,aş verin.Bilgi zaten,çoğu üniversite mezunu.

pao41
27-07-2007, 16:54
neden cumhurbaşkanı'na küfürler hakarteler edenlerin üstü çizilmiyorda...bu konuya o kadarda önemli olmayan bir yorum ekleyen değerli bir arkadaşımızın üstü çiziliyor anlamış değilim..

ErKaN
27-07-2007, 17:25
neden cumhurbaşkanı'na küfürler hakarteler edenlerin üstü çizilmiyorda...bu konuya o kadarda önemli olmayan bir yorum ekleyen değerli bir arkadaşımızın üstü çiziliyor anlamış değilim..
BİR HAKARET VEYA KÜFÜR SÖZ KONUSUYSA İHBAR VE ŞİKAYET BÖLÜMÜNE LİNKLE BİRLİKTE İHBARINIZI YAPIN GEREĞİNİ BİZ YAPARIZ.

baskül24
27-07-2007, 17:31
lailkliğin açlıkla toklukla bi alakası yoktur bence..

pao41
27-07-2007, 18:25
ihbarda bulunduk ama...sadece konu kaldırıldı...

AAAlpeRRR
27-07-2007, 18:27
sol kesimin anlayamadığını sol kesimin lideri söylemiş

tansell
27-07-2007, 18:28
LAİKLİĞE VERMEZ BELKİ AMA MİLLİYETÇİLİĞE VERİR

tolqa
27-07-2007, 18:41
Türk solunun seçimlerde istediği başarıya ulasamamış olması , Türkiye de Laiklik anlayışının güç kaybı olarak değerlendirilmesi yanlış olur ,
Türkiye de Atatürkçülük , Cumhuriyet , Laiklik kavramları Büyük Türk Milletinin en temel , köklü ve önümüzde ki yüzyıllar boyu değişmeyecek olan kavramlarıdır

ismet53
27-07-2007, 18:53
bravo tolga

eymürlü
27-07-2007, 18:57
yahu niye böyle konu acarsınki bak seninde kelleni koparmıslar seninle birlikte legolas_06 arkadasıda cizmisler burda chp yalakası olcan adamlar zaten kaybetmiş sinirleri tepelerinde ak diyeni boguyorlar

karakule19
27-07-2007, 19:19
karakule.19

anket yapsalar sistemin değişmesini isteyen ancak %8 i geçmez

siz o beyninize sokun bunu
ne sisteminden bahsediyorsun.Bi kere sistem nedir diye sorarlar adama.Sende biliyorsun ki laiklik anti muslumanlar olarak lanse edilmeye calisilirsa bu tartismalar surer gider...Ki bunu elinde koz olarak kullanmaya calisan siyasetcilerimiz de var.Meydanlarda da bagiriyorlardi "Laiklik elden gidiyor" diye.Laiklik elden gitmiyor laiklik gercek benligine kavusuyor bence...

komunist
28-07-2007, 03:09
aç olsanda vereceksin. bu vatan nasıl kuruldu zannediyorsunuz.
çanakkale de savşanlar tok karnına mı savaştılar.